ΚΥΠΡΟΣ: Πόσο σχετίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τον «Ζορμπά» - Αναμένεται επανάληψη σκηνικού

ΚΥΠΡΟΣ: Πόσο σχετίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τον «Ζορμπά» - Αναμένεται επανάληψη σκηνικού

Υπάρχει μια έμμεση σχέση του τυφώνα «Ζορμπά» και των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Κύπρο την Κυριακή (30/9).

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Τρίτο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο διευθυντής της Μετεωρολογικής, Κλεάνθης Νικολαΐδης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι που είδαμε την Κυριακή (30/9) δεν προέρχονται από τον «Ζορμπά», αλλά από την μεταβολή της πίεσης που υπάρχει γενικότερα στην Μεσόγειο, κομμάτι της οποίας είναι και η τυφώνας που πλήττει την Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης, και την Δευτέρα (1/10) αναμένονται παρόμοιες καιρικές συνθήκες, κυρίως μετά το μεσημέρι, αφού τέτοια φαινόμενα είναι συνδεδεμένα με την μέγιστη θέρμανση του εδάφους. Έτσι, αναμένεται να ξεσπάσουν γύρω στις 12:00 το μεσημέρι.

Από την Τρίτη (2/10) ο διευθυντής της Μετεωρολογικής, σημείωσε ότι θα υπάρξει βελτίωση του καιρού, ενώ από τα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει σε πάνω από τις κανονικές τιμές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE