Η Άγκυρα ζήτησε από το Βερολίνο να εκδώσει 136 πρόσωπα

Η Άγκυρα ζήτησε από το Βερολίνο να εκδώσει 136 πρόσωπα

Η Τουρκία παρέδωσε έναν κατάλογο 136 προσώπων τους οποίους θέλει να εκδώσει τη Γερμανία, καθώς φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα 01/10.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το Βερολίνο: «Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά είναι σημαντική λίστα. Μια λίστα 136 προσώπων στη Γερμανία».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν διευκρίνισε ποιες οργανώσεις περιλαμβάνονται, αλλά, όπως μεταδόθηκε, επισήμανε ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι αποτελεσματικότερη στην αντιμετώπιση των μελών του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και της οργάνωσης DHKP-C.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του τηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle Turkey, με έδρα τη Γερμανία, επικαλείται αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης που λένε ότι ο Ερντογάν δεν παρέδωσε καμία λίστα.

Μέχρι στιγμής, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς για διευκρινίσεις.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.