Η περιπέτεια των ελληνικών F-16 πριν την παρέλαση - Τουρκικά παιχνίδια δυτικά της Κύπρου

Η περιπέτεια των ελληνικών F-16 πριν την παρέλαση - Τουρκικά παιχνίδια δυτικά της Κύπρου

Εμπόδια συνάντησαν τα δύο ελληνικά F-16 που πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 58η επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ελλαδικό militaire.gr, τα δύο ελληνικά F-16 βρέθηκαν αντιμέτωπα με τα ραντάρ των τουρκικών πολεμικών πλοίων και τρία ζεύγη τουρκικών F-16 στα δυτικά της Κύπρου.

Στην περιοχή διεξαγόταν πολυεθνική άσκηση με συμμετοχή του ΝΑΤΟ και φυσικά τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Ωστόσο, τα δύο ελληνικά F-16 είχαν στην «ομάδα» τους άλλα έξι, τα οποία ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με τα τουρκικά.

Έτσι, ο δρόμος άνοιξε για τα δύο F-16 που θα συμμετείχαν στην παρέλαση για την κυπριακή ανεξαρτησία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.