Γονείς 38χρονης δεν της επέτρεψαν να παντρευτεί, διότι ο γαμπρός... παίζει μουσική

Γονείς 38χρονης δεν της επέτρεψαν να παντρευτεί, διότι ο γαμπρός... παίζει μουσική

Μια 38χρονη από τη Σαουδική Αραβία έχασε τη δικαστική μάχη, που διήρκησε 2 χρόνια, με την οικογένειά της, η οποία δεν της επέτρεπε να παντρευτεί έναν συμπατριώτη της με το επιχείρημα ότι δεν έχει καλή φήμη, διότι παίζει... μουσική, έγραψε η εφημερίδα Okaz.


Πτυχιούχος και στέλεχος τράπεζας έχοντας υπό τις εντολές της 300 υπαλλήλους, η 38χρονη, που κατάγεται από το Κασίμ, μια περιοχή που θεωρείται υπερσυντηρητική στα βόρεια του Ριάντ, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προσφύγει σε υψηλόβαθμα δικαστήρια για να ακυρώσει την απόφαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πριν δύο χρόνια ένας Σαουδάραβας έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα, όμως η οικογένειά της την απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι εκείνος "δεν βρίσκεται στο ίδιο θρησκευτικό επίπεδο με εκείνη", καθώς παίζει ούτι.

Στους συντηρητικούς κύκλους το να παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο ενδέχεται να θεωρηθεί κακό για τη φήμη του άνδρα. Ορισμένες οικογένειες αρνούνται να δώσουν τις κόρες τους σε άνδρες που θεωρούνται ότι είναι κατώτερου στάτους ή έχουν κακή φήμη.

Καθώς η 38χρονη δεν ήθελε να συγκρουστεί με την οικογένειά της, επέλεξε τη δικαστική οδό. Ωστόσο, πρωτοβάθμιο δικαστήριο δικαίωσε την οικογένειά της. Εκείνη εφεσίβαλε την πρωτόδικη απόφαση αμφισβητώντας τις καταθέσεις μαρτύρων που έλεγαν ότι ο υποψήφιος γαμπρός έπαιζε ούτι. Εντούτοις, το εφετείο την επικύρωσε, έγραψε η Okaz.

H 38χρονη δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα όνειρα για κοινή ζωή με τον αγαπημένο της, έναν καθηγητή, όπως λέει, με "καλή φήμη κι ευσεβή", που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια νεαρούς Σαουδάραβες.

Θεωρεί, επίσης, "αφύσικο", σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η επιθυμία της σχετικά με την προσωπική ζωή της, αν και επαγγελματικά κατέχει θέση ευθύνης. Επιπλέον, φοβάται ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ, καθώς σήμερα είναι 38 ετών.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της νυχτερινής πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ. Οι ζημιές σε εγκαταστάσεις είναι εκτεταμένες ενώ επλήγησαν και διυλιστήρια πετρελαίου στη Χάιφα. Οι επιθέσεις της Τεχεράνης ήρθαν μετά τα χτυπήματα του Τελ Αβίβ σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές του Ιράν. Συνολικά τις δύο προηγούμενες ημέρες 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν και ακόμα 800 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στους νεκρούς και 20 παιδιά. Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, εκδίδοντας μάλιστα και εντολές εκκένωσης για κάποιες περιοχές. Στο στόχαστρο του Τελ Αβίβ έχει μπει η Τεχεράνη με εκρήξεις να συγκλονίζουν την πόλη. Ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ανέφερε ότι εάν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις, το ίδιο θα κάνει και η Τεχεράνη. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: