Υγρός τάφος η Μεσόγειος: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τη βύθιση πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στο Μαρόκο

Υγρός τάφος η Μεσόγειος:  Τουλάχιστον 11 νεκροί από τη βύθιση πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στο Μαρόκο

Εντεκα μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί μετά το ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε, στα ανοιχτά του Μαρόκου, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 2/10 από τις τοπικές αρχές, ενώ μια μη κυβερνητική οργάνωση εκφράζει φόβους ότι τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα.


Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οι Αφρικανοί μετανάστες αντιμετώπισε "δυσκολίες" στα ανοιχτά της πόλης Νάντορ, στο βορειοανατολικό Μαρόκο, την Δευτέρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, 32 άνθρωποι σώθηκαν ενώ 11 πνίγηκαν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Η οργάνωση Caminando Fronteras, που βοηθά τους μετανάστες, είχε προηγουμένως αναφέρει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι οι νεκροί είναι 34, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από τις μαροκινές πηγές.

Η Ισπανίδα Ελένα Μαλένο, ακτιβίστρια και μέλος της οργάνωσης, που εδρεύει στο Μαρόκο, έγραψε το πρωί στο Twitter: "Τραγωδία, 34 νεκροί, μεταξύ αυτών και ένα μωρό, σε ένα πλοιάριο με 60 ανθρώπους που βυθίστηκε" την Κυριακή. Η Μαλένο διαβεβαίωσε ότι οι μετανάστες ζητούσαν βοήθεια επί 24 ώρες.

Από τη Μαδρίτη, μια εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Ισπανίας επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία αυτή ενημερώθηκε την Κυριακή από την Caminando Fronteras ότι το πλοιάριο βρισκόταν στη ζώνη όπου επιχειρεί η ακτοφυλακή του Μαρόκου.

"Επικοινωνήσαμε κατ` επανάληψη με τις μαροκινές αρχές, με το MRCC (Κέντρο συντοντισμού και θαλάσσιων ερευνών) στο Ραμπάτ, τους προσφέραμε τη συνεργασία μας αλλά δεν λάβαμε απάντηση", είπε η εκπρόσωπος. Η εκπρόσωπος δεν ήταν πάντως σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Με την έκδοση τη Δευτέρα των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων αρχίζει μια πορεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε διαχρονικά, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, καλώντας τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους σε συνεργασία για εφαρμογή τους. Τα διατάγματα θα ανακοινωθούν στις 12 το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE