Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Η συμφωνία, που έγινε μεταξύ της Διυπουργικής Επιτροπής και των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη 03/10, με έγκρισή του από το Υπουργικό το οποίο συνεδριάζει στις 11:15 το πρωί της Τετάρτης.
Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις, διαμηνύουν πως δεν υπάρχουν χαμένοι ή νικητές από την απόφαση, ενώ παράλληλα οι «δυο πλευρές» βρίσκονται εν αναμονή της έναρξης θεσμικού διαλόγου, όπου στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα του Νέου Συστήματος Διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Θεσμικός διάλογος στον οποίο θα μετέχουν οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Εργασίας όπως επίσης και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Άμεση έναρξη θεσμικού διαλόγου – Τι μέλλει γενέσθαι
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το νέο πεδίο διαφωνίας βρίσκεται στις εξετάσεις των τετράμηνων, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης συνέρχεται η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις