ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Κυπριανού: «Αναγκαία μια σωστή μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Α. Κυπριανού: «Αναγκαία μια σωστή μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Το ΑΚΕΛ στηρίζει αμέριστα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι αναγκαία μια σωστή μεταρρύθμιση του, για να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες των Δήμων και των κοινοτήτων να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στο Δήμο Λεμεσού.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ παρακάθισε σε σύσκεψη με το Δήμαρχο, τη Δημοτική Γραμματέα και εκπροσώπους των δημοτικών ομάδων του Δήμου Λεμεσού, όπου συζητήθηκαν γενικά ζητήματα πολιτικής, μείζονος σημασίας θέματα για το Δήμο, καθώς και τρόποι με τους οποίους το κόμμα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση τους, κυρίως μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις δηλώσεις του, ο κ.Κυπριανού είπε πως ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περικλείει τεράστιες δυνατότητες για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αλλά και μακροπρόθεσμων αναγκών των πολιτών, " με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα έχει τις αναγκαίες εξουσίες και τις αρμοδιότητες αλλά και την ανάλογη οικονομική δυνατότητα για να μπορεί να επιλύει τα προβλήματα".

Ο θεσμός, συνέχισε, έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει, να ιεραρχεί, να προωθεί και να επιλύει αυτά τα προβλήματα "γι αυτό εμείς στηρίζουμε αμέριστα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια σωστή μεταρρύθμιση, με ενίσχυση της στελέχωσης και με οικονομική στήριξη από την κεντρική εξουσία, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αυξημένες υποχρεώσεις και προκλήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως, ενώ επί διακυβέρνησης Χριστόφια υπήρχε μια κατ` αρχήν συμφωνία στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, "δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό να το εγκρίνουμε στη Βουλή" και σημείωσε πως "η Κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ,  προσπάθησε να εισαγάγει νέες αντιλήψεις και δυστυχώς έχουν παρέλθει τα πέντε πρώτα χρόνια χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα".

"έχει τεράστια σημασία για εμάς ποιό θα είναι το περιεχόμενο αυτής της μεταρρύθμισης και ποιές οι στρατηγικές που θα καθορίσουν την εξέλιξη του θεσμού και βέβαια δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να έχουμε υδροκέφαλους οργανισμούς από τη μια και να χαθεί το τοπικό στοιχείο από την άλλην, με την έννοια ότι θα πρέπει να υπάρχει αμεσότητα της επαφής των πολιτών με την τοπική εξουσία".

Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού "γιατί συνεχίζουν την κατεύθυνση από εκεί που έχει ξεκινήσει, εδώ και μερικές δεκαετίες, και η οποία έχει μετατρέψει το Δήμο Λεμεσού σε έναν Δήμο πολύ προχωρημένο από άλλους και αυτό πιστώνεται διαχρονικά στους εκάστοτε  Δημάρχους και δημοτικά συμβούλια".

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και την αντιπροσωπεία του κόμματος για το ενδιαφέρον να στηρίξουν μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και την παραγωγική και συζήτηση που έγινε "όπου ανταλλάξαμε απόψεις και εισηγήσεις".

Σε κλίμα συναντίληψης, συνέχισε, "ενημερώσαμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και την αντιπροσωπεία του κόμματος για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, την αναδιοργάνωση του Δήμου, τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών, την ανάπτυξη, το τοπικό σχέδιο της Λεμεσού, θέματα των συνοικιών, των αναπτυξιακών έργων, θέματα κοινωνικής πολιτικής, θέματα πολιτιστικής προσέγγισης κ.α".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμαστείτε για βροχές και καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές - Το «μενού» του καιρού μέχρι την Τετάρτη

Πήραν την ανιούσα οι μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων - Μέχρι πόσο έφτασαν - Πίνακες

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Με τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε συνέντευξή του στο «T» αναλύει τους στόχους τους οποίους έχει θέσει, με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σημειώνει πως με την εφαρμογή του ΓεΣΥ στόχος του υπουργείου του, είναι να μην παρέχει πλέον υπηρεσίες και να επικεντρωθεί στην χάραξη και άσκηση πολιτικών, στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top