Ενέργειες Noble για εξαγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Ενέργειες Noble για εξαγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Η εταιρεία Noble Energy πώλησε το ποσοστό που κατείχε στην Ισραηλινή εταιρεία Tamar Petroleum ύψους 43,5%.

Ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, ότι θα συμβάλει στη χρηματοδότηση μιας συμφωνίας για εξαγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, όπως έγραψε η ισραηλινή επιχειρηματική εφημερίδα The Marker την Τετάρτη (3/10).

Η πώληση των μετοχών της Noble αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων στα 4,26 δολάρια έκαστη έλαβε χώρα στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η Noble, η ισραηλινή Delek Drilling και η αιγυπτιακή εταιρεία East Gas Co, ανακοίνωσαν ότι θα αγοράσουν ποσοστό 39% στον αγωγό EMG, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί από του χρόνου μια συμφωνία ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εξαγωγή φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Αίγυπτο.

Η αγορά του ποσοστού ύψους 518 εκατομμυρίων δολαρίων θα επιτρέψει την προμήθεια 64 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε διάστημα 10 ετών από τα κοιτάσματα Ταμάρ και Λεβιάθαν. Η Delek και η Noble, οι οποίες είναι εταίροι στα κοιτάσματα, θα πληρώσουν από 185 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία ενώ η αιγυπτιακή εταιρεία East Gas Co θα πληρώσει 148 εκατομμύρια δολάρια.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Με μια «καυτή» και πολυσύνθετη ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 11 το πρωί για τελευταία φορά με την παρούσα σύστασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από την αυτοδιάλυσή της, θέτοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την εκπαίδευση, αλλά κυρίως τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE