ΑΟΖ: Το τεμάχιο «7» και το κοίτασμα «Καλυψώ» - Οι διαφορές με άλλες αδειοδοτήσεις

ΑΟΖ: Το τεμάχιο «7» και το κοίτασμα «Καλυψώ» - Οι διαφορές με άλλες αδειοδοτήσεις

Την πεποίθηση ότι η διαδικασία αδειοδότησης του τεμαχίου 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, εξέφρασε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο κύριος Λακκοτρύπης επανέλαβε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε για γεωλογικούς λόγους που αφορούν το Κοίτασμα «Καλυψώ».

Τόνισε επίσης ότι διαφορά της απόφασης από τον τρίτο γύρο αδειοδότησης που είχε προηγηθεί, είναι η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις εταιρείες.

Εξήγησε ότι δίδεται χρονικό περιθώριο ενός μηνός για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, σε σύγκριση με έξι μήνες που ίσχυε στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.

Μια άλλη διαφορά είπε, είναι ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν μόνο οι εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει τα συνορεύοντα τεμάχια.

Ο κύριος Λακκοτρύπης σημείωσε ότι κάποιες εταιρείες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE