Ερντογάν: «Πού στο Κοράνι γράφει ότι η γυναίκα δεν μπορεί να μπαίνει στο τζαμί;»

Ερντογάν: «Πού στο Κοράνι γράφει ότι η γυναίκα δεν μπορεί να μπαίνει στο τζαμί;»

Την ισλαμική παράδοση που φέρει τη γυναίκα να μην πηγαίνει στο τζαμί για προσευχή επέκρινε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι αυτά τα λάθος ταμπού πρέπει να σπάσουν.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα προς τους θρησκευτικούς λειτουργούς της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρόεδρος διερωτήθηκε εάν υπάρχει εδάφιο στο Κοράνι που να μην επιτρέπει στις γυναίκες να μπαίνουν στα τζαμιά.

“Εγώ ούτε διάβασα, ούτε είδα, ούτε άκουσα, ούτε ξέρω. Οι δάσκαλοί μου εμένα δεν μου δίδαξαν κάτι τέτοιο. Καλά τότε, ποιος και με ποια μυαλά το κάνει αυτό; Πλέον αυτά τα λάθος ταμπού πρέπει να σπάσουν”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.  

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις ΡόζΜαρι Ντι Κάρλο.