ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για τον Johan Kristoffersson

Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για τον  Johan Kristoffersson

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS - 10ος γύρος: ΗΠΑ

O αθλητής της Monster Energy Johan Kristoffersson κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στο πρωτάθλημα του World Rallycross. Ήταν και φέτος ο απόλυτος κυρίαρχος του θεσμού και ουσιαστικά δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του. Στο δέκατο γύρου του πρωταθλήματος στο Τέξας των ΗΠΑ, που και φέτος υποστηρίζεται από το Monster Energy, ο Kristoffersson πέτυχε την ένατη του νίκη σε δέκα αγώνες και κατέκτησε και το φετινό τίτλο. Την Pole Position στον τελικό των ΗΠΑ πήρε ένας άλλος πρωταθλητής του θεσμού, ο Νορβηγός Peter Solberg ο οποίος οδήγησε άψογα και πήρε την πρώτη θέση για την PSRX Volkswagen. Φυσικά ο τίτλος για τον Kristoffersson ήταν ήδη κλειδωμένος χωρίς καν να χρειάζεται τους βαθμούς του τελικούς, μιας και οι βαθμοί του ημιτελικού του ήταν αρκετοί.

Στην εκκίνηση του τελικού ο Solberg έφυγε μπροστά, με τον Andreas Bakkerud να στρίβει δεύτερος την πρώτη στροφή ενώ ο Kristoffersson μπήκε από την εσωτερική του Mattias Ekstrom μέσα στο joker lap στον πρώτο μόλις γύρο, ενώ ακολούθησαν και οι άλλοι δυο οδηγοί του αγώνα.

Μη θέλοντας να αφήσει καθαρό αέρα στον Kristoffersson, ο Solberg μπήκε αμέσως στο Joker στον δεύτερο γύρο του αγώνα, και λόγο της εκπληκτικής του ταχύτητας κατάφερε να βγει μπροστά από τον Σουηδό! Στην κορυφή βρισκότανε ο Bakkerud που χρωστούσε ακόμη το Joker του, καλύπτοντας το στον τέταρτο γύρο, βγαίνοντας στην τρίτη θέση, πίσω από τον Kristoffersson και μόλις μπροστά από τον Ekstrom.

Δυο γύρους πριν από το τέλος, ο Solberg βρισκόταν σε πορεία νίκης, που θα ήταν η πρώτη του μετά από 16 μήνες αλλά ο πρωταθλητής του 2014/15 έχασε για ένα κλάσμα δευτερολέπτου τα φρένα της τρίτης στροφής και πάτησε πάνω στα χαλίκια, χάνοντας χρόνο. Ο Kristoffersson είπε απλά ένα «ευχαριστώ» και πέρασε στην πρωτοπορία όπου και έμεινε για να κατακτήσει την ένατη νίκη του σε δέκα αγώνες, αλλά πιο σημαντικά, και τον δεύτερο συνεχόμενο του τίτλο στον θεσμό του World RX.
Ο επόμενος γύρος του θεσμού είναι στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Estering της Γερμανίας.

Βαθμολογία οδηγών
FIA WORLD RALLYCROSS
1 Johan KRISTOFFERSSON VW POLO GTI 281
2 Mattias EKSTRÖM AUDI S1 204
3 Petter SOLBERG VW POLO GTI 202
4 Andreas BAKKERUD AUDI S1 200
5 Sebastien LOEB PEUGEOT 208 195
6 Timmy HANSEN PEUGEOT 208 163
7 Niclas GRONHOLM HYUNDAI i20 124
8 Kevin HANSEN PEUGEOT 208 113
9 Janis BAUMANIS FORD FIESTA 79
10 Timur Timerzyanov HYUNDAI i20 77

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top