ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΕΤΙΟΣ: Πήγαν για βενζίνη αλλά πήραν μαζί τους και εκατοντάδες τσιγάρα

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΕΤΙΟΣ: Πήγαν για βενζίνη αλλά πήραν μαζί τους και εκατοντάδες τσιγάρα

Κατάσχεση καπνικών προϊόντων και εξώδικα σε διερχόμενους από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

Σε κατασχέσεις αδασμοαφορολογήτων καπνικών προϊόντων προέβησαν σε δύο περιπτώσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, σε διερχόμενους από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου 2018, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε όχημα ιδιοκτησίας Τουρκοκύπριου, 7 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων και 1250 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο.

Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολόγητων καπνικών προϊόντων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων. Η ανευρεθείσα ποσότητα καπνικών προϊόντων, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €510 περίπου, καθώς και το όχημα του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά της από τα κατεχόμενα, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €860. Καταβλήθηκε επίσης, ποσό απόδοσης ύψους €540, για επιστροφή του κατασχεθέντος οχήματος στον ιδιοκτήτη του.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

Αναφέρεται επίσης ότι το πρωί της 5ης Οκτωβρίου 2018, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε όχημα ιδιοκτησίας Βούλγαρου υπηκόου, 9 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων και 1000 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο.

Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολόγητων καπνικών προϊόντων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων. Η ανευρεθείσα ποσότητα καπνικών προϊόντων, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €525 περίπου, καθώς και το όχημα του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά της από τα κατεχόμενα, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €900. Καταβλήθηκε επίσης, ποσό απόδοσης ύψους €500, για επιστροφή του κατασχεθέντος οχήματος στον ιδιοκτήτη του.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top