ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ακροδεξιών στα κεντρικά της γραφεία στη Γαλλία καταγγέλλει η SOS Mediterranee

Επίθεση ακροδεξιών στα κεντρικά της γραφεία στη Γαλλία καταγγέλλει η SOS Mediterranee

Η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranee, που με το πλοίο της Aquarius διασχίζει τη Μεσόγειο και διασώζει πρόσφυγες, ανέφερε σήμερα ότι τα κεντρικά της γραφεία στην Μασσαλία δέχθηκαν «επίθεση» από ακροδεξιούς.

«Το προσωπικό της SOSMedFrance είναι σώο και αβλαβές, αλλά σοκαρισμένο», ανέφερε με tweet της η μκο που έχει ναυλώσει το πλοίο θαλάσσιας διάσωσης μαζί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Περίπου 20 άτομα συνελήφθηκαν μετά τον «βανδαλισμό» των κεντρικών γραφείων της SOS Mediterranee, επιβεβαίωσε μια αστυνομική πηγή της Μασσαλίας, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Aquarius, το τελευταίο πλοίο που διασχίζει τη Μεσόγειο και διασώζει πρόσφυγες, έφτασε την Πέμπτη το πρωί στο λιμάνι της γαλλικής πόλης αφού ο Παναμάς του αφαίρεσε τη σημαία του.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο σε πλοιάρια και να φτάσουν στην Ευρώπη, καταγγέλλει η SOS Mediterrannee.

Σε διάρκεια δυόμιση ετών η μκο έχει διασώσει 29.523 ανθρώπους, εκ των οποίων το 23% ήταν ανήλικοι.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονται



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top