ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Χιτσκοκικό» φινάλε στo Κίτιον με την Ομόνοια να είναι νικήτρια

«Χιτσκοκικό» φινάλε στo Κίτιον με την Ομόνοια να είναι νικήτρια

Μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε η Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια του Σούπερ Καπ νικώντας τον Παφιακό με συνολικό σκορ 3-2 σετ στο Κίτιον.

Αν και οι ‘πράσινοι’ προηγήθηκαν με 2-0 σετ, ο Παφιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο με την Ομόνοια στο τέλος να παίρνει το Σούπερ Καπ.

Όπως τελείωσε τη σεζόν 2017-18 έτσι άρχισε τη σεζόν 2018 -19 η Ομόνοια. Η ομάδα του Σάββα Σάββα κατέκτησε το 6ο Σούπερ – Καπ στην ιστορία της κερδίζοντας τον ισάξιό της Green Air Παφιακό με 3-2 σετ στο «Κίτιον» μετά από σπουδαίο αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό με τις δυο ομάδες να προσφέρουν φοβερό θέαμα με την Ομόνοια να προηγείται 2-0, τον Green Air Παφιακό να ισοφαρίζει και τους «τριφυλλοφόρους» με ήρωα τον Νικόλα Ελευθερίου να κερδίζει με 3-2 σετ.

Πολύ δυνατά μπήκε ο Green Air Παφιακός για να προηγηθεί 11 -04, αλλά η Ομόνοια μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ επανήλθε και μείωσε σε 15-13. Το σετ συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τους πρωταθλητές να έχουν ένα μικρό προβάδισμα αλλά τους Κυπελλούχους με τον Ρεϊνάλντο και μπλοκ – άουτ να ισοφαρίζουν 19-19. Το σετ έλαβε άγρια ομορφιά με τις δυο ομάδες να διεκδικούν με πείσμα τον κάθε πόντο και τον αγώνα να είναι στην απόλυτη ισορροπία. Η Ομόνοια με μπλοκ του Άλβες ανέτρεψε τα δεδομένα 24-25, αλλά ο Ασπιώτης έφερε τα δεδομένα υπέρ της ομάδας του 26-25. Ο αγώνας ήταν φοβερός με τον Οικονομίδη να βγάζει άμυνα για χάι – λάιτ και το σκορ στο 28-28. Τελικά, με εκπληκτικό μπλοκ η Ομόνοια κέρδισε 28-30 και πήρε το προβάδισμα 0-1.

Η Ομόνοια ξεκίνησε πολύ δυνατά το δεύτερο σετ και προηγήθηκε 01-05 αναγκάζοντας τον Λ. Ρίστιτς να πάρει τάιμ – άουτ. O Green Air Παφιακός συνέχισε να είναι νευρικός με άστοχες επιλογές (π.χ. άστοχο καρφί Ασπιώτης, φιλέ Ευσταθίου) και η Ομόνοια προηγήθηκε 05-11. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να πετύχουν νταμπλ – σκορ 07-14, ενώ μετά από κόκκινη στον Κνέζεβιτς η Ομόνοια ξέφυγε και άλλο 07-16 και αργότερα 07-17 με το σετ να μοιάζει παράσταση για ένα ρόλο. Μια λάθος επιλογή του Ουϊλιαν έφερε το σκορ στο 08-20 για τους Κυπελλούχους. Η Ομόνοια δυνάμωσε και το μπλοκ της με αποτέλεσμα να κερδίσει 14-25 και να πετυχαίνει το 0-2.

Στο τρίτο σετ οι πρωταθλητές υπό το βάρος του 0-2 σετ μπήκαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν 06-03, αλλά η Ομόνοια αντέδρασε ισοφαρίζοντας 07-07. O αγώνας συνεχίστηκε στην απόλυτη ισορροπία με τον Green Air Παφιακό να έχει το μικρό προβάδισμα 17-16. Oι Παφίτες ξέφυγαν 20-17 αλλά η Ομόνοια με 03-00 ισοφάρισε 20-20. Mε μπλοκ του Αλεξίου η Ομόνοια προσπέρασε 21-22, αλλά οι Ασπιώτης και Ουίλιαν με άσο έφεραν το σετ στο 24-22 για τον Green Air Παφιακό. Tελικά, η ομάδα του Ρίστιτς πήρε το σετ 25-23 και μείωσε σε 1-2 τα σετ.

Ισοφάρισαν οι πρωταθλητές
Στην πλήρη ισορροπία άρχισε το τέταρτο σετ με την Ομόνοια να ξεφεύγει 03-05, αλλά τον Green Air Παφιακό να ανατρέπει τα δεδομένα με αιχμή τον κεντρικό άξονα και να ξεφεύγει 08-05. Οι πρωταθλητές συνέχισαν χάρις την άνοδο του Ευσταθίου να είναι καλύτεροι και αύξησαν σε 12-08 με μπλοκ του Χους. Η Ομόνοια με την είσοδο του Αλεξίου επιχείρησε να μειώσει, αλλά ο Green Air Παφιακός είχε πάντοτε τις λύσεις και την πρωτοπορία 15-12. Το σκηνικό συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με την Παφιακή ομάδα να ελέγχει τον αγώνα και να αυξάνει σε 20-15. Η Ομόνοια άσκησε έντονη πίεση και με δυο άσους του Αλεξίου μείωσε 21-22. Ωστόσο, η ομάδα του Ρίστιτς αντέδρασε και κέρδισε με 25-22 το σετ ισοφαρίζοντας σε 2-2 τον αγώνα.

Πόντο – πόντο πήγαινε το τάι – μπρέικ με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ με την Ομόνοια να ξεφεύγει 04-06. Με έξυπνη πλάσα του Οικονομίδη ο Green Αir Παφιακός ισοφάρισε 08-08. Με δυο σέρβις – άσους του νεοεισελθόντα Νικόλα Κωνσταντινίδη η ομάδα του Ρίστιτς ξέφυγε 11-09 σε κομβικό σημείο του σετ, ενώ με μπλοκ του Ουϊλιαν αύξησε σε 13-10. Μια κόκκινη κάρτα στον Ευσταθίου έφερε το σετ στο 13-13. Παίκτης του αγώνα αποδείχθηκε ο Ελευθερίου που με μπλοκ και καρφί έδωσε τον τίτλο στην Ομόνοια, αφού το σετ ολοκληρώθηκε 15-13 και ο αγώνας 3-2 για την Ομόνοια.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Λ. ΡΙΣΤΙΤΣ): Ευσταθίου, Οικονομίδης, Χους, Κνέζεβιτς, Ασπιώτης, Ουίλιαν – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου – Αλλαγές: Ανδρέου, Κωνσταντινίδης.

OMONOIA (Σ. ΣΑΒΒΑ): Σ. Πετρακκίδης, Άλβες ,Μιράντα ,Ρέινάλντο, Αχ. Πετρακκίδης, Προδρόμου – Λίμπερο: Πλατρίτης. – Αλλαγές: Αλεξίου, Ελευθερίου.

Το Σούπερ – Καπ σφύριξαν οι Ανδρέας Κωνσταντινίδης – Γιώργος Παπαγεωργίου με παρατηρητή διαιτησίας τον Παντελή Τοφή. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο θεσμός του παρατηρητή αγώνα που ήταν ο Ανδρέας Καλλής….

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top