ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Η Τουρκία δεν έχει ζητήσει χρήματα από καμιά χώρα»

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Η Τουρκία δεν έχει ζητήσει χρήματα από καμιά χώρα»

Η Τουρκία θα επιβάλει πρόστιμα σε «καιροσκόπους» που εκμεταλλεύονται την αστάθεια στις ισοτιμίες του ξένου συναλλάγματος για να αυξήσουν τις τιμές, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό μας στο έλεος των καιροσκόπων», δήλωσε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση μελών του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, στα περίχωρα της Άγκυρας.

Την Τρίτη ο Ερντογάν είχε καλέσει τους Τούρκους να καταγγείλουν καταστήματα που επέβαλαν ασυνήθιστες αυξήσεις στις τιμές στη διάρκεια της συναλλαγματικής κρίσης και είπε πως οι αρχές θα πραγματοποιούν επιδρομές στις επιχειρήσεις αυτές, αν είναι απαραίτητο.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη πως η Τουρκία είναι ανοικτή σε όλες τις μορφές επενδύσεων και στήριξης, αλλά δεν έχει ζητήσει χρήματα από καμιά χώρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην λαμβάνουν οικονομικές συμβουλές από την αμερικανική εταιρεία McKinsey, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα βασιστεί στις εσωτερικές δυνατότητες της χώρας.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE