ΠΑΦΟΣ: Στο κελί ο 44χρονος - Έβγαλε χιλιάδες από πήλινα αγγεία

ΠΑΦΟΣ: Στο κελί ο 44χρονος - Έβγαλε χιλιάδες από πήλινα αγγεία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου παρουσιάστηκε το Σάββατο (6/10) ο 44χρονος για την υπόθεση πώλησης αγγείων με ψευδείς παραστάσεις.

Εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης.

Καταγγέλθηκε στις 2/10/2018 στην Αστυνομία από κάτοικο της επαρχίας Πάφου ότι, μεταξύ των ημερομηνιών κατά τον Ιούλιο, 2018, 44χρονος από την επαρχία Πάφου, του πώλησε 11 πήλινα αγγεία τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, αυτός του είχε αναφέρει ότι πρόκειται για αρχαία ελληνικά αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται στο 300-400 π.Χ.

Ο παραπονούμενος, έδωσε στον 44χρονο το χρηματικό ποσό των €59,800 για την αγορά των πήλινων αγγείων.

Στη συνέχεια, ηγέρθησαν υπόνοιες στον παραπονούμενο όσο αφορά την γνησιότητα των αγγείων και προχώρησε σε έλεγχό τους από ιδιώτη ο οποίος αφού εξέτασε επιστημονικώς πέντε από τα αγγεία, διαπίστωσε ότι αυτά ήταν απομιμήσεις αφού η ηλικία τους είναι κάτω των 100 χρόνων.

Όλα τα αγγεία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και στη συνέχεια εξετάστηκαν από λειτουργό του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπου διαπιστώθηκε επίσης ότι αυτά είναι απομιμήσεις αρχαίων αγγείων.

Εναντίον του 44χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου συνελήφθη γύρω στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής (5/10) και τέθηκε υπό κράτηση.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προσεγγίζουμε την Παιδεία ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου

ΠτΔ: Προσεγγίζουμε την Παιδεία ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου

Προσεγγίζουμε την Παιδεία όχι ως λογιστικές πράξεις, αλλά ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου, διεμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εγκαινιάζοντας στην Αθήνα παράρτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσία και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE