ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ένταση στη νεκρή ζώνη- Τούρκοι στρατιώτες παρενόχλησαν Κύπριους γεωργoύς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ένταση στη νεκρή ζώνη- Τούρκοι στρατιώτες παρενόχλησαν Κύπριους γεωργoύς

Επεισόδιο με την εμπλοκή στρατιωτών του ψευδοκράτους και ελληνοκύπριους γεωργούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 6/10.

Όπως πληροφορούμαστε ομάδα γεωργών οι οποίοι κατέχουν άδεια για να καλλιεργούν τα χωράφια τους εντός της «νεκρής ζώνης» στην περιοχή «Σοπαζ»  παρενοχλήθηκαν από τούρκους στρατιώτες που ισχυρίζονται ότι οι γεωργοί προσέγγισαν σε μικρή απόσταση από τα φυλάκια τους.

Στο σημείο κλήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη καθώς και η αρμόδια δικοινοτική ομάδα με το περιστατικό να τελειώνει λίγο αργότερα, καθώς οι γεωργοί όπως προαναφέραμε κατέχουν άδεια για καλλιέργεια των χωραφιών στην περιοχή.

Οι γεωργοί επέστρεψαν στις εργασίες τους ωστόσο δέχονται ακόμα προκλήσεις από τους  στρατιώτες του «Αττίλα» γεγονός που καταδεικνύει ότι η τουρκική πλευρά θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης στην περιοχή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρώτο "Συμβούλιο Ειρήνης" που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου, για τη Γάζα.