Στον 2ο γύρο θα κριθούν οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία

Στον 2ο γύρο θα κριθούν οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία

Οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία θα κριθούν στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, στον οποίο θα συμμετάσχουν ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου και ο κεντροαριστερός Φερνάντου Αντάτζι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογοδικείου (TSE), της εκλογικης επιτροπής της χώρας.

Ο Μπολσονάρου έλαβε 46,7% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών την Κυριακή (7/10) και ο Αντάτζι το 28,37%. Απαιτείται δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψήφιων όταν ο νικητής δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων.

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί την 28η Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE