Κλινικές παράνομης γονιμοποίησης εμβρύων λειτουργούν στο κατεχόμενο κομμάτι του νησιού, με τους υπεύθυνους να αναφέρουν πως «όλα είναι νόμιμα».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Βρετανικής «Daily Mail» παράνομες κλινικές στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και Λευκωσία προβαίνουν σε τεχνητές γονιμοποιήσεις σε Βρετανούς – και όχι μόνο – υπηκόους, όπου παρέχεται η δυνατότητα να επιλέγουν το φύλο των παιδιών τους.
Δυνατότητα η οποία απαγορεύεται στις ελεύθερες περιοχές αλλά και σε πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ρεπόρτερ της εφημερίδας, μετέβησαν στο «Crown IVF Centre» το οποίο διαχειρίζεται ο Halil Ibrahim Tekin στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου παρίσταναν τους υποψήφιους πελάτες της κλινικής για να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία της.
Κλινική η οποία ιδρύθηκε στην κατεχόμενη Κύπρο το 2000 και έκτοτε «γέννησε» πέραν των 20 χιλιάδων παιδιών.
Όπως αναφέρουν στην υποδοχή της κλινικής βρέθηκαν με την Jay Karatuna, η οποία τους εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κλινικές στο Λιντς, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Λονδίνο, συνεργάζονται με τις κλινικές στα κατεχόμενα «στέλνοντας» τους πελατεία αφού πρώτα προβούν σε προκαταρκτικές δοκιμές και ακτινογραφίες.
Η ίδια η Karatuna παραδέχθηκε πως η παράνομη κλινική συνεργάζεται με διάφορες κλινικές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το τελικό στάδιο της διαδικασίας, απαιτεί να παραμείνουν στο έδαφος του νησιού για μια εβδομάδα καθώς τα έμβρυα θα εμφυτεύονται, με τιμή επιλογής φύλου να ανέρχεται στις 8 χιλιάδες ευρώ, εάν θα χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ωάρια.
Παράλληλα τους διαβεβαίωσε πως «στη Βόρεια Κύπρο δεν έχεις καθόλου νομικά προβλήματα. Όλα είναι νόμιμα εδώ! Το κάναμε για πολλά χρόνια. Δεν είναι πρόβλημα για εμάς!
Πέραν της παράνομης κλινικής στην κατεχόμενη Αμμόχωστο , το δημοσίευμα αναφέρει και δεύτερη κλινική στην κατεχόμενη Λευκωσία, την «Kolan British Hospital».
Οι χρεώσεις της εν λόγω κλινικής ανέρχονται σε 6.100 ευρώ για επιλογή φύλου του παιδιού, πέραν των 2000 για φαρμακευτική περίθαλψη, 500 ευρώ για κατάψυξη και φύλαξη των ωαρίων, την καταβολή 250 ευρώ τον χρόνο για την αποθήκευσή τους και 100 τούρκικες λίρες για εξετάσεις αίματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Ανάλυση: Οι επιπτώσεις των αλυσιδωτών απεργιών στην κυπριακή οικονομία – Οικονομολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις