Ρωσία και Ιταλία υπέρ της εξυγίανσης του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών

Ρωσία και Ιταλία υπέρ της εξυγίανσης του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών

Η Μόσχα και η Ρώμη θεωρούν ότι ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εξυγιανθεί και να ενεργοποιηθεί, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Ιταλό ομόλογο του Έντσο Μοαβέρο- Μιλανέζι.

«Σε σχέση με αυτό βλέπουμε και εκτιμούμε την εποικοδομητική διάθεση των Ιταλών μας εταίρων να συμβάλλουν σ’ αυτές τις διαδικασίες» επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να υπάρχει μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα λειτουργεί ως προβλέψιμος και ρεαλιστής εταίρος, ο οποίος θα ασκεί μια εξωτερική πολιτική, με βάση τα συμφέροντα της Ευρώπη, και των χωρών μελών της ΕΕ».

Η Ρωσία, είπε ο Λαβρόφ, προσβλέπει στο ότι θα υπερισχύσουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών. Επισημαίνοντας, ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξήρε τις κυβερνήσεις εκείνες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να επιλυθεί των θέμα της επιβολής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας προτάσσοντας τα συμφέροντα των χωρών τους και ιδιαίτερα την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Οι τέσσερις 17χρονοι που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης θανάτου του 17χρονου στον προαύλιο χώρο της Τεχνικής Σχολής Πάφου, θα κατηγορηθούν γραπτώς για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και ακολούθως θα αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE