ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Υπάρχει διάθεση για συζήτηση εναλλακτικών επιλογών»

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Υπάρχει διάθεση για συζήτηση εναλλακτικών επιλογών»

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ανέγνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (9/10) η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών.

Η Ρένα Γιαβάση εξέφρασε λύπη για τη «δημόσια συζήτηση» όσων συζητούνται στο Εθνικό Συμβούλιο.

Όπως τόνισε, η Συμμαχία Πολιτών κρίνει θετικό ότι μετά από χρόνια επιμονής «σε μια άκαρπη προσέγγιση» φαίνεται να υπάρχει διάθεση για συζήτηση εναλλακτικών επιλογών.

Υπενθύμισε ότι η ΣΥΜ.ΠΟΛ. κατέθεσε πολυσέλιδο έγγραφο Στρατηγικού Σχεδιασμού το 2015, αλλά υπήρξε πλήρης άρνηση για συζήτηση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ότι συζητείται στο Εθνικό Συμβούλιο συζητείται και δημόσια ενημερώνοντας έτσι την Τουρκία για τις οποίες σκέψεις υπάρχουν. Αυτό είναι απερίσκεπτο και εθνικά επιζήμιο.

Ως Συμμαχία Πολιτών κρίνουμε θετικό το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια επιμονής σε μια άκαρπη προσέγγιση φαίνεται να υπάρχει διάθεση για συζήτηση εναλλακτικών επιλογών.

Όταν το επιχειρήσαμε τον Φλεβάρη του 2015 με το πολυσέλιδο έγγραφο Στρατηγικού Σχεδιασμού για ανατροπή της κατοχής μέσα από τη λύση του Κυπριακού που καταθέσαμε στο εθνικό συμβούλιο υπήρξε πλήρης άρνηση για συζήτηση. Έστω και αργά φαίνεται ότι κάποιοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως όσο επιμένουμε στις συνταγές του παρελθόντος που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές θα καταλήγουμε πάντα στα ίδια αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.