Η ατζέντα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Η ατζέντα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Οι περιφερειακές εξελίξεις, το Κυπριακό, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες αλλά και ζητήματα που αφορούν τη Διασπορά θα τεθούν κατά την 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου που πραγματοποιείται την Τετάρτη (10/10) στην Ελούντα της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στις εργασίες της Συνόδου θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κρήτη θα βρεθούν και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Μεταφορών, καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Επίτροπος Προεδρίας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν το πρωί της 10ης Οκτωβρίου με διμερή κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει στη συνέχεια διμερή κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Κατ΄ιδίαν συνάντηση θα έχει, επίσης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει τριμερής κατ΄ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών, με επικεφαλής τους τρεις ηγέτες.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, Υπουργοί των τριών Κυβερνήσεων θα πραγματοποιήσουν τριμερείς κατ΄ιδίαν συναντήσεις.

Στη συνέχεια θα υπογραφούν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Οι τρεις ηγέτες θα προβούν ακολούθως σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι οι περιφερειακές εξελίξεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η Ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τη Διασπορά των τριών χωρών.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE