Ανανέωση αδειοδότησης Συλλογικού Συστήματος Διαχείρισης Μπαταριών ΑΦΗΣ

Ανανέωση αδειοδότησης Συλλογικού Συστήματος Διαχείρισης Μπαταριών ΑΦΗΣ

Η ΑΦΗΣ Κύπρου, το συλλογικό σύστημα Διαχείρισης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών, έλαβε την νέα αδειοδότηση της από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με ισχύ μέχρι τον Αύγουστο του 2024.

Η νέα αυτή αδειοδότηση δείχνει την εμπιστοσύνη του Κράτους προς την ΑΦΗΣ και παράλληλα αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία 9 χρόνια για την επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης μπαταριών. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε το 2009 με πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ και μεγάλων εισαγωγέων μπαταριών και σήμερα οι μέτοχοι και τα μέλη του ανέρχονται σε 218 επιχειρήσεις, εισαγωγείς μπαταριών. Από την έναρξη της λειτουργίας του ο Οργανισμός έχει συλλέξει και ανακυκλώσει 410 τόνους μπαταριών (περίπου 23,000,000 μπαταρίες). Η συλλογή των μπαταριών γίνεται από τους 4500 κάδους οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε χώρους με ψηλή επισκεψιμότητα, όπως καταστήματα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών ειδών, εμπορικά κέντρα, υπεραγορές, εμπορικά καταστήματα, σχολεία, δημόσια κτήρια, και υποκαταστήματα τραπεζών.

Η ΑΦΗΣ Κύπρου θα συνεχίσει την μεγάλη της προσπάθεια για την συλλογή και ανακύκλωση μπαταριών αφού οι νέοι στόχοι που έχουν τεθεί από το 2016 είναι κατά πολύ ψηλότεροι από αυτούς που ίσχυαν προηγουμένως. Για την επίτευξη των στόχων αυτών χρειάζεται η συνεργασία όλων μας.

Ας ανακυκλώσουμε λοιπόν τις μπαταρίες μας για το καλό όλων μας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE