Βεβήλωση κατεχόμενου ναού στη Κυθρέα

Βεβήλωση κατεχόμενου ναού στη Κυθρέα

Ο Δήμος Κυθρέας καταδικάζει τη βεβήλωση του κατεχόμενου ναού Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας.

 Ο Δήμος Κυθρέας, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, χαιρετίζει την ανάδειξη της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης βεβήλωσης του ήδη μισογκρεμισμένου Ιερού Ναού των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στην κατεχόμενη Κυθρέα, με εκτενές ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" και καταδικάζει τις βέβηλες ενέργειες.
 
Καλεί δε τις Αρχές της Δημοκρατίας και την Εκκλησία να ενεργήσουν αμέσως μέσω των Ηνωμένων Εθνών και άλλων  προς τις κατοχικές αρχές ώστε να ληφθούν κάποια στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης του Ναού μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες αναστήλωσης.

Ο Δήμος σημειώνει ότι ο ναός βρίσκεται στον κατάλογο προτεραιοτήτων της Τεχνικής Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά και πολύ σύντομα προχωρεί η Α΄ φάση για αναστήλωσή του, προσθέτοντας ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι ήδη έτοιμα και σύντομα θα ζητηθούν προσφορές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE