ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΠΛΥΜΑ: Ο 52χρονος φέρεται να κατήρτιζε πλαστά συμβόλαια και τιμολόγια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΠΛΥΜΑ: Ο 52χρονος φέρεται να κατήρτιζε πλαστά συμβόλαια και τιμολόγια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ενώπιον του Επ. Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 11/10 ο 52χρονος, που το απόγευμα της Τετάρτης 10/10 συνελήφθη, αφού εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές Αρχές.

Του Στέλιου Στυλιανού

Ο 52χρονος, που παρουσιάστηκε με δύο δικηγόρους, εμφανίστηκε από νωρίς στο Δικαστήριο, όπου και διαβουλευόταν συνεχώς με τους συνήγορους υπεράσπισής του. Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος και παρέμεινε με υπομονή έξω από την αίθουσα για μιάμιση ώρα έως ότου αρχίσει η διαδικασία.

Από την πρώτη στιγμή δήλωσε Κύπριος πολίτης, κάτοχος κυπριακής ταυτότητας και διαβατηρίου, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν θα συναινέσει για έκδοσή του στο Βέλγιο. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε ο 52χρονος δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στην Κύπρο, ασκώντας για 27 χρόνια το επάγγελμα του λογιστή.

Όπως ανέφερε ο Δικαστής, διαβάζοντας και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ο 52χρονος αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες: (1) Αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και (2) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε η έδρα, ο ζητούμενος είναι λογιστής και εκπροσωπεί διάφορες εταιρίες από τις οποίες γινόταν παράνομη μεταφορά χρημάτων (account manager of the illegal transfer of money αναφέρεται στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης).

Ουσιαστικά, μεγάλα ποσά που έβγαιναν και έμπαιναν από εταιρίες στις οποίες επικεφαλής είναι ο 52χρονος, δεν δικαιολογούνταν, ενώ φέρεται να λάμβανε και προμήθεια από τις διάφορες συναλλαγές μεταξύ εταιριών στις οποίες εμπλέκεται Σέρβος με το όνομα Nτέγιαν Βελίκοβιτς.

Επιπρόσθετα, οι Αρχές έχουν στοιχεία ότι ο Τάνοβιτς υποβοηθούσε άλλο πρόσωπο για τον καταρτισμό πλαστών συμβολαίων και τιμολογίων, χρησιμοποιώντας την κυπριακή εταιρία, στα πλαίσια των οδηγιών του Βέλκοβιτς.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο συνήγορος υπεράσπισης του εκζητούμενου θα αιτηθεί όπως ο πελάτης του αφεθεί ελεύθερος, καθώς δεν θα συνεναίσει στην έκδοσή του στο Βέλγιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top