Α. ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Σε μερικές δεκαετίες θα μιλούμε για νέα Κύπρο» - Δραματική παρέμβαση

Α. ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Σε μερικές δεκαετίες θα μιλούμε για νέα Κύπρο» - Δραματική παρέμβαση

Δεν πρόκειται να δεχθεί λύση που να αποδυναμώνει το κεντρικό ισχυρό κράτος δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου το πρωί της Παρασκευής (12/10).

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αφού μίλησε για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, επανέλαβε τις θέσεις του για το Κυπριακό.

Σε δραματικό ύφος, απέρριψε τα όσα λέγονται για λύση δύο κρατών ή «χαλαρή ομοσπονδία» σημειώνοντας ότι παραμένει προσηλωμένος σε λύση με «ισχυρότατο κράτος».

Επικροτώντας τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, εξήγησε ότι είναι κοντά η οριστική διχοτόμηση.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να επαναρχίσει ο διάλογος», υποστήριξε, λέγοντας ότι «σε μερικές δεκαετίες θα μιλούμε για νέα Κύπρο, όπως είναι σήμερα η νέα Σμύρνη».

«Δεν γίνονται αυτά», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας ουσιαστικά σε όσους περιμένουν ένα ενιαίο κράτος, όπου θα διοικούν μόνο οι Ελληνοκύπριοι, χωρίς εγγυήσεις, ασφάλεια και τουρκικό στρατό.

Σε άλλο σχόλιο και σε πολύ έντονο ύφος, είπε εμμέσως ότι δεν δικαιολογούνται οι αντιδράσεις για τη βάση των ΗΠΑ, «ιδιαίτερα τώρα που χρειαζόμαστε την προστασία τους».

«Τι είναι αυτή η ιστορία, όταν ακούσουμε Αμερικάνους να αντιδρούμε», διερωτήθηκε.

Πάντως, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν αρκετά δραματικός και εκνευρισμένος στην παρέμβασή του.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, για τη Γενεύη, όπου κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, θα συμμετάσχει στη διευρυμένη Συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE