Η τραγική ιστορία της οικογένειας Μιχαήλ – Ο γιος ανατινάχτηκε και η κόρη πέθανε από ανακοπή όταν τον είδε κομματιασμένο

Η τραγική ιστορία της οικογένειας Μιχαήλ – Ο γιος ανατινάχτηκε και η κόρη πέθανε από ανακοπή όταν τον είδε κομματιασμένο

Στις 16 Μαρτίου 1956, ο 18χρονος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Χαράλαμπος Μιχαήλ, έπαιρνε μέρος σε μία βομβιστική επίθεση που προγραμμάτισαν συναγωνιστές του στην Καλοψίδα.

Αν και δεν ήταν η πρώτη επίθεση στην οποία λάμβανε μέρος, ήταν η τελευταία.

Η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον νεαρό αγωνιστή, ο οποίος προκειμένου να μην ανατινάξει από λάθος ένα λεωφορείο με παιδιά, προτίμησε να θυσιαστεί, στοιχίζοντας ωστόσο και τη ζωή στη 10χρονη αδελφή του.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE