Με επιτυχία τελέστηκαν τα εγκαίνια έκθεσης του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Με επιτυχία τελέστηκαν τα εγκαίνια έκθεσης του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση έργων “ Με Θέα την Πάφο”, του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου . Tα εγκαίνια, τέλεσε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του πανεπιστημίου κ. Γιώργος Λεπτός, ο οποίος τόνισε πως ¨Με την έκθεση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ανοίγει ένας νέος κύκλος εκθέσεων νεότερων καλλιτεχνών.¨

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1963 στην Πάφο, είναι γόνος καλλιτεχνικής οικογένειας τόσο από τον πατέρα του όσο και από την μητέρα του. Έκανε θαυμάσιες σπουδές στην Αγγλία. Σπούδασε Τέχνη και Σχεδιασμό εκθεσιακών χώρων στο Hastings College of Arts and Technology, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1985-1989. Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε για μερικά χρόνια ως σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και παράλληλα συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Το 1996-1998 εργάστηκε με τον πατέρα του ζωγράφο Αντρέα Χαραλαμπίδη στο εργαστήριο του και το 1998-1999 εργάστηκε με τον Στας Παράσχο στο κολλέγιο Τέχνης στην Λέμπα.

Το 2001 επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην 8η Διεθνή Μπιενάλε στο Κάιρο. Το Νοέμβριο του 2005 παρουσίασε τη δουλειά του στο Λουξεμβούργο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου. Επίσης είναι μέλος του κυπριακού και του ελληνικού επιμελητηρίου καλών τεχνών. Το έργο του ξεχώρισε νωρίς και κατέχει ήδη μια σημαντική θέση στην κυπριακή ζωγραφική.

Η έκθεση φανερώνει το δημιουργικό του ταλέντο και την δύναμη της εικαστικής του έκφρασης. Ένα πανηγύρι χρωμάτων, εικόνες γοητευτικές, όπου κυριαρχούν η θάλασσα και το φως. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και το Σάββατο 10/11/18, ώρες επίσκεψης 9π.μ – 9μ.μ στον χώρο υποδοχής του Πανεπιστημίου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο βουλευτής Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, διάφοροι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλλιτεχνικές προσωπικότητες όπως και πλήθος φίλων και συγγενείς του καλλιτέχνη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE