Ναμί: «Προσπάθειες για επενδύσεις στα κατεχόμενα»

Ναμί: «Προσπάθειες για επενδύσεις στα κατεχόμενα»

Το ψευδοκράτος βρίσκεται στην 114η θέση από 144 χώρες όσον αφορά τον ανταγωνισμό και αυτό είναι «απαράδεκτο», δήλωσε σήμερα ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» Οζντίλ Ναμί, σημειώνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες σε συνεργασία με την Τουρκία, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για προσέλκυση επενδύσεων στα κατεχόμενα.

Μιλώντας σε τελετή απονομής πιστοποιητικών σε άτομα που παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, ο Ναμί είπε ότι το ψευδοκράτος έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά στο παρόν στάδιο το κατά κεφαλήν εισόδημα στα κατεχόμενα είναι το μισό από ό,τι στις ελεύθερες περιοχές, πράγμα το οποίο επίσης χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

Ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχουμάν ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν υστερούν σε νοημοσύνη ή γνώσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορούν να γίνουν πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί και πιο εργατικοί.

Ο Τούρκος «πρέσβης» Ντεριά Κανμπάι είπε ότι η Τουρκία θέλει το ψευδοκράτος να είναι ανταγωνιστικό και με χρηστή διοίκηση, και ανέφερε ότι αυτός είναι και ο σκοπός των πρωτοκόλλων και προγραμμάτων μεταξύ ψευδοκράτους και Τουρκίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE