Α. Μέρκελ: Πρέπει να φροντίσουμε την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων δείχνοντας αλληλεγγύη εντός της Ε.Ε.

Α. Μέρκελ: Πρέπει να φροντίσουμε την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων δείχνοντας αλληλεγγύη εντός της Ε.Ε.

«Πρέπει να φροντίσουμε την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, με συμφωνίες με άλλες χώρες, αλλά και δείχνοντας αλληλεγγύη εντός της ΕΕ» δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο θέμα της μετανάστευσης, κατά την επίσκεψη του σλοβένου πρωθυπουργού Μάριαν Σάρετς στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι «η συμμετοχή στην ΕΕ αποτελεί ένα ζήτημα εξισορρόπησης και αναζήτησης συμβιβασμών, όταν οι χώρες επηρεάζονται σε διαφορετικό βαθμό».

Τα ευρωπαϊκά κράτη παλεύουν εδώ και χρόνια για μια κοινή γραμμή στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, το θέμα της κατανομής των μεταναστών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, όπως επισημαίνεται στο τηλεγράφημα.

Αναφορικά με τη συνοριακή διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και της γειτονικής της Κροατίας, η Μέρκελ έκανε έκκληση να υπάρξει λύση. Η Γερμανία θέλει να στηρίξει όλες τις προσπάθειες, αλλά πρέπει πρώτα να δράσουν οι εμπλεκόμενοι. «Με δεδομένο, τα πολλά προβλήματα παγκοσμίως, θα ήταν επιθυμητή η επίλυση αυτού του προβλήματος», δήλωσε η Καγκελάριος.

Τα δύο κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έχουν συνοριακή διαμάχη για τον κόλπο του Πιράν, στη βόρεια Αδριατική. Απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης παραχωρεί τον κόλπο Πιράν στη Σλοβενία. Εξάλλου, η Κροατία δεν αναγνωρίζει την απόφαση, διότι η Λιουμπλιάνα παραβίασε τους όρους της διαιτησίας, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

Η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου. Ο Σάρετς, από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του θέλει να τηρήσει εποικοδομητική στάση, αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση της.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE