Τραμπ: Ευχαριστεί τον Ερντογάν "για τη βοήθειά του"

Τραμπ: Ευχαριστεί τον Ερντογάν "για τη βοήθειά του"

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ευχαρίστησε σήμερα (13/10) τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "για τη βοήθειά του" στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα 'Αντριου Μπράνσον και προέβλεψε ότι οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την 'Αγκυρα στο εξής θα είναι "καλές, ώς και άριστες".

Ο πάστορας, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για την Ουάσινγκτον, θα συναντηθεί με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο στις 21.30 απόψε (13/10) (ώρα Κύπρου). "Θα είναι υπέροχο να τον δω και να τον συναντήσω" ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. "Είναι ένας θαυμάσιος Χριστιανός που έζησε μια τόσο δύσκολη εμπειρία", πρόσθεσε.

Ο Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος χθες - αφού κρατήθηκε επί δύο χρόνια, αρχικά στη φυλακή και κατόπιν σε κατ' οίκον περιορισμό,- μετά την καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για την κατηγορία της κατασκοπείας. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, αναχώρησε αεροπορικώς, μαζί με τη σύζυγό του, για τη Γερμανία.

Η απελευθέρωση του Μπράνσον εκτιμάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων που διανύουν περίοδο κρίσης. Ο Πρόεδρος Τραμπ διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πάστορα.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μάϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE