ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: «Αρνητική η αναφορά σε ενεργειακά και χρονοδιαγράμματα στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ»

Σιζόπουλος: «Αρνητική η αναφορά σε ενεργειακά και χρονοδιαγράμματα στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ»

Άκρως αρνητική θεωρεί την αναφορά στα ενεργειακά προγράμματα στο προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζοπουλος.

«Δεν διευκρινίζει αν και κατά πόσον θα πρέπει να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες από πλευράς της Τουρκίας και να επιστρέψει στην Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο κράτος να συνεχίσει την άσκηση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, όπως υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, ή αν η αναστολή θα περιλαμβάνει και την αναστολή εφαρμογής του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο», σημείωσε.

Χαρακτήρισε επίσης ως αρνητική την προσπάθεια εισαγωγής κατά έμμεσο τρόπο, του θέματος των χρονοδιαγραμμάτων όσον αφορά το θέμα της ολοκλήρωσης μιας διαδικασίας, κάτι που αποτελεί απαίτηση της τουρκικής πλευράς.

Ανέφερε ακόμα ότι καλεί σε πρόσθετες συγκλίσεις και διερωτήθηκε στη βάση ποιων προϋποθέσεων θα επιτευχθούν αυτές οι συγκλίσεις.

 «Στη βάση των περαιτέρω υποχωρήσεων της δικής μας πλευράς, ή στο πλαίσιο των υποχωρήσεων, κυρίως της τουρκικής πλευράς, για να μπορέσουν οι θέσεις να εναρμονιστούν με σχετικές αποφάσεις και ψηφίσματα του ΟΗΕ;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα από μια πρώτη ανάγνωση του προσχεδίου, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι επιχειρεί να κρατήσει όχι κατά απόλυτο τρόπο, ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ανεξάρτητα από τη θετική και αρνητική συνδρομή της κάθε πλευράς.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ασάφειες οι οποίες χρήζουν διευκρίνησης και ως εκ τούτου χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την ε/κ πλευρά για το πώς ακριβώς θα ερμηνευθούν αυτά τα σημεία και τι κατεύθυνση θα πρέπει να δοθεί για να αποφευχθούν ενδεχομένως αρνητικές εξελίξεις.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι με βάση αυτά τα δεδομένα, η ΕΔΕΚ στις 23 του μήνα θα καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πώς θα πρέπει να χειριστεί από εδώ και πέρα και τα ζητήματα της διαδικασίας, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται πια της ουσίας της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καταγγελία Δημάρχου Δρομολαξιάς στον ΥΠΕΣ - Παράνομες διαδικασίες επιλογής μελών Σχολικής Εφορείας

• «Λαυράκι στα high του» έπιασε η ΥΚΑΝ – Βρήκαν όπλα και πολλά κιλά κάνναβης σε οικία – Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο

• Γνήσιος Κύπριος ταξιτζής: Δεν τον αρκούσε ένα πάρκινγκ και έπιασε... τρία - Δείτε φωτογραφίες

• Airbnb: «Αγκάθι» για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις τουρισμού - Τα προβλήματα, τα μέτρα και οι… παρανομίες

• Θερμοπληξία: Τι να κάνετε για να προστατέψετε τα παιδιά το καλοκαίρι

• Σελίν Ντιόν: Η συγκίνηση της με όσους την ευχαρίστησαν για την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς - Δείτε βίντεο



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top