ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΪΚΗΣ: Αγορεύσεις για μετριασμό ποινών σε Μπουλούτα, Κουννή, Λυσάνδρου και Φόρο

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΪΚΗΣ: Αγορεύσεις για μετριασμό ποινών σε Μπουλούτα, Κουννή, Λυσάνδρου και Φόρο

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων στην ποινική υπόθεση της πρώην Λαϊκής τράπεζας θα προβούν την Τετάρτη (17/10) σε αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής των πελατών τους.

Κατά τη ακροαματική διαδικασία, η οποία θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αναμένεται να ορίσει νέα δικάσιμο για επιβολή της ποινής στα τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.

Πρόκειται για τον Ευθύμιο Μπουλούτα, τότε Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου της Λαϊκής, τον τότε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Παναγιώτη Κουννή, τον μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Νεοκλή Λυσάνδρου και το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρκο Φόρο.

Και οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι και στις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και που αφορούσαν στα αδικήματα της χειραγώγησης της αγοράς και των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης.

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν ένοχοι ότι απέκρυψαν την απομείωση σημαντικού μέρους της υπεραξίας των εργασιών της τράπεζας στην Ελλάδα, η οποία ανερχόταν στα €330 εκ τουλάχιστον και παρέλειψαν να το συμπεριλάβουν στην οικονομική κατάσταση της τράπεζας για την εννιαμηνιαία περίοδο που είχε λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και η οποία δημοσιεύθηκε στις 29/11/2011.

Σύμφωνα με την ομόφωνη και πολυσέλιδη απόφαση του δικαστηρίου, «η μη συμπερίληψη της απομείωσης της υπεραξίας στις οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας δεν ήταν κάποια απροσεξία ή σφάλμα ή καλόπιστη παράλειψη αλλά μια πλήρως συνειδητή, σκόπιμη και στοχευμένη ενέργεια ή ορθότερα παράλειψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Κατηγορούμενοι».

Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως και οι τέσσερις παραμείνουν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την Τετάρτη (17/10), απορρίπτοντας το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως τεθούν υπό κράτηση.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

Στους δρόμους βρίσκονται ήδη οι αγρότες της Κύπρου οι οποίοι σήμερα, από τις 10:15 π.μ, κατευθύνονται με τρακτέρ και άλλα μέσα, προς το Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία για επίδοση ψηφίσματος ενώ θα καταλήξουν στο Σπίτι της Ευρώπης, όπου θα επιδοθεί επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE