ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άνοιξε διάπλατα η πύλη των Κεντρικών Φυλακών για άλλο ένα «VIP» κρατούμενο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άνοιξε διάπλατα η πύλη των Κεντρικών Φυλακών για άλλο ένα «VIP» κρατούμενο

Ελεύθερος αφέθηκε από την Τρίτη 16/10 ο Γιώργος Σιαηλής, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πάφου, που είχε κριθεί ένοχος για την υπόθεση του ΣΑΠΑ, στις 21 Απριλίου του 2017, με απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ`Αδεία.

Οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί στους εμπλεκόμενους του ΣΑΠΑ, αφορούσαν αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που σχετίζονται με το νόμο περί συγκάλυψης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Ο Γιώργος Σιαηλής είχε κριθεί ένοχος σε 6 κατηγορίες (15,16,18,19,41,62) και αθωώθηκε σε 3 (13,14,17). 

Στον Γιώργο Σιαηλή επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 3 ετών στην κατηγορία 18 και 4 ετών στην κατηγορία 19 (νομιμοποίηση εσόδων) (ποσό €27.500). Στην κατηγορία 41 (παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία) επιβλήθηκε, διαδοχική προς τις πιο πάνω, ποινή φυλάκισης 6 μηνών. 

Σημειώνεται πως το Ανώτατο Δικαστήριο μείωσε την ποινή φυλάκισης του Γιώργου Σιαηλή κατά ένα χρόνο.

Εξάλλου, την πόρτα εξόδου των Κεντρικών Φυλακών πέρασαν ήδη και οι  τέσσερις καταδικασθέντες στην υπόθεση του ΣΑΠΑ, Σάββας Βέργας, Φειδίας Σαρίκας, Βάσος Βασιλείου και Ευτύχιος Μαληκκίδης. 
 
Και οι τέσσερις αποφυλακίστηκαν πρόωρα μετά από σχετική αίτηση που υπέβαλαν προς το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ`Αδεία στη βάση της νομοθεσίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect