ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας: Η Ελλάδα να αποφεύγει κινήσεις που αυξάνουν την ένταση

Τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας: Η Ελλάδα να αποφεύγει κινήσεις που αυξάνουν την ένταση

Το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας καλεί την Ελλάδα να αποφεύγει κινήσεις οι οποίες "αυξάνουν την ένταση" προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει "τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο".

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας, αναφέρεται ότι οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις προσπάθησαν να παρενοχλήσουν τις δραστηριότητες του Μπαρμπαρός που ξεκίνησαν σήμερα στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, όπως υποστηρίζει.

Το τουρκικό Υπουργείο αναφέρει ότι “η εν λόγω προσπάθεια παρέμβασης εμποδίστηκε με ελιγμούς από το πολεμικό ναυτικό μας το οποίο συνοδεύει το ερευνητικό πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά” και προσθέτει ότι “η προσπάθεια παρεμπόδισης των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί η Τουρκία με βάση το διεθνές δίκαιο στην δική της ΑΟΖ δεν συμβαδίζει κανένα τρόπο με το διεθνές δίκαιο”.

“Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει μέχρι τέλους τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Προτείνουμε στην Ελλάδα για χάρη συνέχισης των διμερών σχέσεων και των σχέσεων καλής γειτονίας να μην κάνει κινήσεις έξω εκτός των κανόνων δικαίου και να αποφεύγει κάθε είδους κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top