COBALT: Ούτε οι μισοί υπάλληλοι δεν είναι δικαιούχοι πλεονασμού - Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους

COBALT: Ούτε οι μισοί υπάλληλοι δεν είναι δικαιούχοι πλεονασμού - Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους

Περίπου 140 υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας Cobalt ενδεχομένως να καθίστανται δικαιούχοι πληρωμής λόγω πλεονασμού από το Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Θεοφάνης Τρύφωνος.

Ο κ. Τρύφωνος ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας δικαιούνται ανεργιακό επίδομα για περίοδο μέχρι έξι μήνες, το οποίο είναι αυτονόητο.

«Ένας αριθμός υπαλλήλων της εταιρείας που εργοδοτούνταν για περίοδο πέραν των δύο ετών, γύρω στα 140 άτομα, ενδεχομένως να δικαιούνται και πλεονασμό. Το ύψος του ποσού του πλεονασμού, που είναι συνάρτηση του τελευταίου μισθού με τα χρόνια που δούλεψε κάποιος, θα είναι ένα ποσό σχετικά μικρό», ανέφερε.

«Αυτά τα άτομα θα δικαιούνται από 4 έως 6 εβδομάδες τον τελευταίο τους εβδομαδιαίο μισθό» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Επιστρέφει η Ολγκίν ως Προσωπική Απεσταλμένη του Γκουτέρες

Κυπριακό: Επιστρέφει η Ολγκίν ως Προσωπική Απεσταλμένη του Γκουτέρες

O Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ από την Κολομβία ως Προσωπικής του Απεσταλμένης για το Κυπριακό.