Αιχμηρή ανακοίνωση Οικολόγων: «Με χρυσές βίζες η Κυβέρνηση νομίζει ότι κάνει οικονομική πολιτική;»

Αιχμηρή ανακοίνωση Οικολόγων: «Με χρυσές βίζες η Κυβέρνηση νομίζει ότι κάνει οικονομική πολιτική;»

Ανακοίνωση τύπου εξέδωσε την Παρασκευή (19/10) το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, αναφορικά με τα σχέδια προσέλκυσης ξένων επενδυτών με παραχώρηση υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου η Κύπρος πλέον δυσφημίζεται αρνητικά στο εξωτερικό και περιλαμβάνεται σε μαύρες λίστες.

Οι Οικολόγοι έχουν καταθέσει πρόταση που αφορούσε τη διαφάνεια, αλλά καταψηφίστηκε στις 20 Απριλίου από την ολομέλεια της βουλής.

Τέλος καταλήγει η ανακοίνωση, νέα πρόταση νόμου μας βρίσκεται στο συρτάρι της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και αφορά αυτή την φορά την υποχρέωση της έκδοσης σχεδίων μέσω κανονισμών που θα ελέγχονται από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Οι επενδύσεις με αντάλλαγμα διαβατήρια, υπηκοότητες ή βίζες είναι μια τακτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση, αγνοώντας τους πολλαπλούς κινδύνους για τις οποίες σήμερα η Κύπρος συζητείται αρνητικά, δυσφημίζεται και περιλαμβάνεται σε «μαύρες λίστες».

Για το θέμα αυτό, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στο θέμα των «χρυσών διαβατηρίων» και τις πρακτικές που εφαρμόζει η Κύπρος αλλά μπροστά μας βρήκαμε την απόρριψη.

Δυστυχώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα έθεσαν πάνω από το δημόσιο συμφέρων τα δικά τους συμφέροντα ή τα συμφέροντα ημετέρων, όταν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου. Η πρόταση αφορούσε τη διαφάνεια, αλλά καταψηφίστηκε στις 20 Απριλίου από την ολομέλεια της βουλής.

Νέα πρόταση νόμου μας βρίσκεται στο συρτάρι της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και αφορά αυτή την φορά την υποχρέωση της έκδοσης σχεδίων μέσω κανονισμών που θα ελέγχονται από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Η πρόταση αυτή για κάποιο λόγο καθυστερεί να ψηφιστεί, η κυβέρνηση αρνείται τη διαφάνεια και τον έλεγχο από την βουλή, ενώ η κοινή γνώμη ζητά εφαρμογή των αρχών της διαφάνειας στην παροχή στους αλλοδαπούς επενδυτές.»

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE