Θέματα ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησε στις ΗΠΑ ο Αρχηγός της Ε.Φ.

Θέματα ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησε στις ΗΠΑ ο Αρχηγός της Ε.Φ.

Συναντήσεις στην έδρα τον Ηνωμένων Εθνών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Τμήματος Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του διεθνούς οργανισμού, πραγματοποίησε χθες ο επισκεπτόμενος τις ΗΠΑ αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.

Την Παρασκευή το πρωί ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς συναντήθηκε με το Στρατιωτικό Σύμβουλο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Αντιστράτηγο Carlos Humberto Loitey, ενώ το απόγευμα είχε συνάντηση με το Βοηθό Γενικό-Γραμματέα του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Jean-Pierre Lacroix. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και ο ρόλος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP), καθώς και ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας. Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, συνοδευόταν από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου και το Διευθυντή του Γραφείου του, Συνταγματάρχη Θεόκλητο Παχουλίδη.

Το βράδυ της Πέμπτης δείπνο προς τιμή του αρχηγού παρέθεσε η ηγεσία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επισκέφθηκε τις ΗΠΑ, κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, για να συμμετάσχει σε συνέδριο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον στις 15-17 Οκτωβρίου, με θέμα την «αντιμετώπιση εξτρεμιστικών οργανώσεων».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE