«Έφυγε» ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας

«Έφυγε» ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Ο Βιμ Κοκ, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 1994 έως το 2002, πέθανε το Σάββατο 20/10 από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 80 ετών, ανακοίνωσε το Εργατικό Κόμμα του οποίου ήταν στέλεχος.

 

Ο Κοκ ηγήθηκε τριών κεντρώων συνασπισμών και κυβέρνησε την Ολλανδία σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον Απρίλιο του 2002, ο Κοκ υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του μετά τη δημοσίευση πορίσματος ανεξάρτητου ινστιτούτου που καταλόγιζε ευθύνες στην ολλανδική κυβέρνηση, επειδή δεν απέτρεψε τη σφαγή χιλιάδων Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα το 1995 από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE