ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με πίστη και αυτοπεποίθηση στο ΓΣΠ για να… ξαναγράψει ιστορία!

Με πίστη και αυτοπεποίθηση στο ΓΣΠ για να… ξαναγράψει ιστορία!

Έχοντας κάνει το 5 στα 5 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, η ΑΕΛ φιγουράρει στην κορυφή (μαζί με τον Απόλλωνα πλέον, ο οποίος νίκησε και τον Ερμή) και ξυπνάει μνήμες από τη μαγική σεζόν 2011-2012 στους χιλιάδες οπαδούς της, που ελάχιστοι ίσως να περίμεναν το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Ντούσαν Κέρκεζ άρχισε να «χτίζει» την ομάδα της νέας περιόδου, η οποία ξεκίνησε με βασικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο συγκεκριμένος στόχος βέβαια παραμένει, ρεαλιστικά ομιλούντες, όμως αν στην πορεία οι «γαλαζοκίτρινοι» διαπιστώσουν ότι μπορούν να μπουν «σφήνα» στην τριπλέτα ΑΠΟΕΛ-Απόλλων-ΑΕΚ, τότε θα το κάνουν δίχως δεύτερη σκέψη και θα αναθεωρήσουν τις αρχικές τους βλέψεις/επιδιώξεις.

Το βράδυ της Κυριακής (21/10, 19:00), η ΑΕΛ αρχίζει μία σειρά πολύ δύσκολων αγώνων, κόντρα στους τρεις βασικούς διεκδικητές του τίτλου, αλλά και απέναντι στην πάντα επικίνδυνη ΕΝΠ, όπου θα κληθεί να αποδείξει στα επόμενα τέσσερα ματς, αν μπορεί για το… κάτι παραπάνω, πέρα από τη διεκδίκηση της 4ης θέσης.

Πρώτα όμως, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, η ομάδα του Κέρκεζ θα ταξιδέψει στη Λευκωσία και στο… αφιλόξενο γι΄ αυτήν ΓΣΠ, για να «διασταυρώσει τα ξίφη της» με τον ΑΠΟΕΛ, στο ντεμπούτο μάλιστα του Ιταλού Τραμεζάνι στον πάγκο της Λευκωσιάτικης ομάδας.

Οι δυσκολίες είναι δεδομένες, σε μία έδρα όπου η ΑΕΛ κέρδισε για τελευταία φορά τον ΑΠΟΕΛ σε αγώνα πρωταθλήματος, τη σεζόν που κατέκτησε και το πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια!

Ούτε όμως ο νέος προπονητής, ούτε η κακή παράδοση «τρομάζουν» τον Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος έχει προετοιμάσει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά την ομάδα του για το συγκεκριμένο ντέρμπι, με μοναδικό στόχο το βαθμολογικό κέρδος, ενώ όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Τετάρτης (17/10):

«Έχουμε μελετήσει το συγκεκριμένο προπονητή και ξέρουμε τη φιλοσοφία του. Είμαστε προετοιμασμένοι και για το Plan Α και για το Plan Β».

Περιττό να επισημάνουμε τα οφέλη που θα έχει η Λεμεσιανή ομάδα, αν καταφέρει να φύγει έστω και με τον (πολύτιμο) βαθμό από το ΓΣΠ, ειδικά στο «κομμάτι» της αυτοπεποίθησης.

Όσον αφορά στα πλάνα του Βόσνιου τεχνικού, δεν αναμένεται να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Αλκή.

Ο Πρόσεκ θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, ενώ αποτελεί ερωτηματικό η περίπτωση του Λαφράνς, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αν κριθεί πως είναι 100% έτοιμος, τότε θα ξεκινήσει βασικός. Αλλιώς, τη θέση του στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Ντόσα Τζούνιορ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αναμένεται να επιστρέψει ο Ζντραβκόφσκι, ο οποίος προφυλάχθηκε στο ματς με την «Αθάνατη» λόγω του ότι ήταν στο όριο των κίτρινων καρτών, ενώ είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί ξανά στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης ο Αβραάμ και να παραμείνει στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Γουίλερ.

Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, αν ο Χουράδο ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και μπορεί να βγάλει 90λεπτο, τότε θα έχει προβάδισμα έναντι των Μυτίδη και Μακρή.

Από εκεί και πέρα, σίγουροι για το αρχικό σχήμα είναι οι Νιλς Τεξέιρα και Ντα Σίλβα, με τους Τόρες και Γκαζτανάγκα να έχουν προβάδισμα έναντι των υπολοίπων για το δεξί άκρο της επίθεσης και τη μεσαία γραμμή αντίστοιχα.

Ο Αντρέ Τεϊσέιρα θα μείνει στον πάγκο, μόνο αν είναι ετοιμοπόλεμος ο Λαφράνς και επιλεγεί για παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας ο Ντόσα Τζούνιορ.

Σημειώνουμε ότι η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (20/10) και η αποστολή που ανακοίνωσε ο Κέρκεζ απαρτίζεται από τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:

Πάτρικ Προσεκ, Αντρέας Κεραυνός, Μιχάλης Κυριάκου, Χάρης Κυριάκου, Νιλς Τεξέιρα, Ανδρέας Αβραάμ, Χρήστος Γουίλερ, Κέβιν Λαφράνς, Αντρέ Τεϊσέιρα, Ντόσσα Τζούνιορ, Ιρένε Φιντέλις, Νταβόρ Ζντραφσκόφσκι, Γιόν Γκαζτανάγκα, Λεάντρο Σίλβα, Άλεξ Ντα Σίλβα, Χουάν Ρομάν, Μάνουελ Τόρες, Ντάνι Μπενίτεθ, Κίρε Μαρκόσκι, Ρούμπεν Χουράδο, Αντρέας Μακρής, Νέστορας Μυτίδης.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top