Αγ. Τριμιθιάς: Στο σημείο ο Υπουργός Εσωτερικών - Αρχική εκτίμηση της κατάστασης

Αγ. Τριμιθιάς: Στο σημείο ο Υπουργός Εσωτερικών - Αρχική εκτίμηση της κατάστασης

Κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους των περιοχών Παλαιομετόχου και Αγίων Τριμιθιάς παρέχουν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το νωρίτερο δυνατό.


Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης βρίσκεται σε επικοινωνία με τους κοινοτάρχες των δυο κοινοτήτων, ενώ επισκέφθηκε την κοινότητα Αγίων Τριμιθιάς όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης, όπως και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας, βρίσκονται από το απόγευμα στις πληγείσες περιοχές του Παλαιομετόχου και Αγίων Τριμιθιας, αμέσως, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές αυτές.

Γίνονται, επίσης, διευθετήσεις από την Πολιτική Άμυνα, για προσωρινή φιλοξενία σε ξενοδοχεία, για όσους κατοίκους είναι αδύνατο λόγω ζημιών να παραμείνουν στις κατοικίες τους.

Τα συνεργεία του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει έλεγχο του βαθμού επικινδυνότητας των υποστατικών της περιοχής και θα ξεκινήσουν από αύριο πρωί καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, για παροχή οικονομικής ή άλλης βοήθειας που θα αποφασισθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE