Το Ριάντ θεωρεί «τεράστιο λάθος» τον θάνατο του Κασόγκι αλλά «δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του»

Το Ριάντ θεωρεί «τεράστιο λάθος» τον θάνατο του Κασόγκι αλλά «δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας `Αντελ Αλ-Τζουμπέιρ δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη ήταν "τεράστιο και σοβαρό λάθος", υποσχέθηκε στην οικογένεια του δημοσιογράφου ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν και τόνισε ότι "δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του".


"Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Είναι μια φρικτή τραγωδία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Νιώθουμε τον πόνο της", δήλωσε ο Αλ-Τζουμπέιρ σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Ριάντ στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

"Δυστυχώς, έγινε ένα τεράστιο και σοβαρό λάθος και διαβεβαιώνω την οικογένειά του ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν γι αυτό". Ο επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας δήλωσε ότι το Ριάντ "δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός" του δημοσιογράφου.

Η σχέση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ριάντ "θα ξεπεράσει" την υπόθεση αυτή, εκτίμησε επίσης ο Αλ-Τζουμπέιρ, τονίζοντας ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν "δεν είχε ενημερωθεί" για την επιχείρηση, η οποία έγινε χωρίς την άδεια των αρχών.

Ο βασιλιάς Σαλμάν, πρόσθεσε ο Αλ-Τζουμπέιρ, "είναι αποφασισμένος οι υπεύθυνοι" για τον θάνατο του δημοσιογράφου "να λογοδοτήσουν".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE