ΠΑΦΟΣ: 'Έτρεχαν' από πυρκαγιά σε πυρκαγιά οι πυροσβέστες

ΠΑΦΟΣ: 'Έτρεχαν' από πυρκαγιά σε πυρκαγιά οι πυροσβέστες

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν την Τρίτη 23/10 στην περιοχή Νικόκλειας – Σιουσκιού και στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στην Επαρχία Πάφου καίγοντας καλαμιώνες, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πρώτη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 19:20 περίπου στην περιοχή της Νικόκλεια – Σιουσκιού παρά την κοίτη του ποταμού, κατέκαψε μισό δεκάριο καλαμιώνες.

Λίγο αργότερα, γύρω στις 20:15, ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά σε περιοχή της Αγίας Βαρβάβας, παρά την κοίτη του ποταμού, η οποία κατέκαψε δύο δεκάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών έσπευσε ένα όχημα του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου και ένα όχημα του Ταμείου Θήρας με μια κινητή μονάδα σε κάθε περίπτωση.

Στις σκηνές παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις πυρόσβεσης για αποφυγή αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE