ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παραδίδεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τα κοινοβουλευτικά κόμματα την 1η Νοεμβρίου

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παραδίδεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τα κοινοβουλευτικά κόμματα την 1η Νοεμβρίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, θα επιδώσει τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Οι τόμοι επιδίδονται την Τετάρτη (24/10) και από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς, σε δήλωση επί του θέματος είπε ότι μετά από μια πολύχρονη διαδικασία ο Φάκελος της Κύπρου, όπως ήταν αίτημα δεκαετιών θα αποτελεί πλέον κτήμα του κάθε ενδιαφερόμενου.

"Όπως ήταν η δέσμευση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου, Νικολάου Βούτση και Δημήτρη Συλλούρη, ο Φάκελος της Κύπρου θα παραδοθεί και θα γίνει κτήμα του λαού», ανέφερε.

Την Τετάρτη (24/10) ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων παραδίδει τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρο της Βουλής θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τους τέσσερις τόμους την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 9.00 το πρωί.

Ο κ. Φουρλάς διευκρίνισε ότι οι τόμοι περιλαμβάνουν το υλικό που συνέλεξε η Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων αναφορικά με το εγκληματικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Πρόσθεσε ότι στις 9.30 το πρωί της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει τους τόμους στους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων «εδώ στο Κοινοβούλιο».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top