ΚΥΠΡΟΣ: Ύποπτο όχημα προσπάθησε να εισέλθει από οδόφραγμα - Στο κελί 64χρονος

ΚΥΠΡΟΣ: Ύποπτο όχημα προσπάθησε να εισέλθει από οδόφραγμα - Στο κελί 64χρονος

Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εξέδωσε την Τετάρτη (24/10) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον 64χρονου, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη ημέρα και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για να εισέλθουν στις ελεγχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα της Τρίτης (23/10), όχημα επιχείρησε να εισέλθει στις ελεγχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του οδοφράγματος του Αστρομερίτη. 

Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν ο 64χρονος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ενώ στο όχημα, επέβαιναν ακόμη τέσσερα πρόσωπα ηλικίας 56, 44, 38 και 21 ετών. 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον του οδηγού του οχήματος για πιθανή υποβοήθηση υπηκόων τρίτης χώρας για να εισέλθουν στις ελεγχόμενες περιοχές και ως εκ τούτου, έγινε έρευνα στο όχημα, όπου εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.  

Εναντίον του 64χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ στους τέσσερεις επιβαίνοντες, δεν επετράπη η είσοδος στις ελεύθερες περιοχές, αφού δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις σε σχέση με τους λόγους επίσκεψης τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.   

Το ΤΑΕ Μόρφου διερευνά την υπόθεση. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μαϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθει η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE