Τούρκος ΥΠΑΜ: 'Δεν ανησυχούμε για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα'

Τούρκος ΥΠΑΜ: 'Δεν ανησυχούμε για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα'

Το ζήτημα για την Τουρκία είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών που έχουν καθεστώς αποστρατικοποιημένο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, προσθέτοντας ότι παρακολουθούν το θέμα στενά. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν ανησυχούν για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Στη χθεσινή του συνέντευξη στο Ανατολού, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πρακτορείο, κλήθηκε να σχολιάσει πρόταση του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για ίδρυση τριών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα και αν η βάση της Σούδας στην Κρήτη μπορεί να είναι εναλλακτική για την βάση Ίντσιρλικ στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος και σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ”, απάντησε και πρόσθεσε ότι αντικρίζουν φυσιολογικό αυτές οι δύο χώρες να συνεργάζονται σε κάποια θέματα. “Δεν θα ανησυχήσει η Τουρκία για κάτι τέτοιο», δήλωσε.

Ο κ. Ακάρ αναφέρθηκε και στην αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας ότι στο πλαίσιο της συνθήκης της Λωζάνης τα νησιά αυτά πρέπει να παραμείνουν με αυτό το καθεστώς. “Το ζήτημα για εμάς είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών που το καθεστώς τους είναι αποστρατικοποιημένο. Το παρακολουθούμε από κοντά αυτό. Αναμένουμε να δοθεί σημασία στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στις συνθήκες που έχουμε συνάψει με τη γείτονά μας, στις πρακτικές που εφαρμόζονται και αναμένουμε να αποφεύγονται απειλές και προκλήσεις και να υπάρχει συμμόρφωση στο πλαίσιο των σχέσεων και των αρχών της καλής γειτονίας», δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2019 θα ξεκινήσει η εγκατάσταση του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος S-400 ενώ για τα αμερικανικά πολεμικά F-35 είπε ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής της παράδοσής τους από τις ΗΠΑ και ότι ήδη βρίσκονται στις ΗΠΑ τέσσερις Τούρκοι πιλότοι οι οποίοι εκπαιδεύονται.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βρετανίας, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν μετά την ιστορική επίσκεψη στην Κύπρο του Βρετανού Πρωθυπουργού Στάρμερ τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελεί εχέγγυο για στήριξη του Λονδίνου, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία, για επανέναρξη των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE