ΙΤΑΛΙΑ: ‘Οι επενδυτές ενδιαφέρονται τι θα κάνει η κυβέρνηση στην Ευρώπη’

ΙΤΑΛΙΑ: ‘Οι επενδυτές ενδιαφέρονται τι θα κάνει η κυβέρνηση στην Ευρώπη’

Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Τζοβάνι Τρία αναφέρθηκε και πάλι στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας και στις κριτικές τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το έλλειμμά μας, στην πραγματικότητα, είναι περιορισμένο", είπε ο Τρία. Και υπενθύμισε ότι "η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε, για το 2019, οικονομική ανάπτυξη του 1,4%, ενώ η τωρινή, ανέβασε το ποσοστό στο 1,5%".

"Οι επενδυτές που συνάντησα δεν ενδιαφέρονται για το σπρεντ, αλλά για το τι θα κάνει η κυβέρνηση στην Ευρώπη", τόνισε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου οικονομικών. Εκτίμησε, δε, ότι "οι αυξομειώσεις του σπρεντ εξαρτώνται από μια πολιτική αβεβαιότητα, από την στιγμή που, στην Ιταλία, δεν υπάρχουν δημοσιονομικά στοιχεία ή οικονομική κρισιμότητα που να το δικαιολογεί".

Σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο Τρία υπογράμμισε ότι "η παρέμβασή του δεν ήταν άτοπη, διότι περιέγραψε την πραγματικότητα".

Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, τέλος, δήλωσε ότι "οι τράπεζες της χώρας είναι ακόμη εύρωστες, σε θέση να περάσουν τα τεστ αντοχής" και ότι "προς το παρόν, δεν υπάρχουν κίνδυνοι".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.