ΚΥΠΡΟΣ: Νέα εκστρατεία της Αστυνομίας για το πιο συχνό παράπτωμα των οδηγών

ΚΥΠΡΟΣ: Νέα εκστρατεία της Αστυνομίας για το πιο συχνό παράπτωμα των οδηγών

Εκστρατεία ελέγχων χρήσης κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά την οδήγηση.

Με ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει πως στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει για πρόληψη και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης, θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018, εκστρατεία ελέγχου μηχανοκινήτων οχημάτων για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά τη διάρκεια της οδήγησης).

Σε διεθνές επίπεδο, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, εντάσσεται στους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε οδική τροχαία σύγκρουση, δεδομένου, ότι περιορίζεται δραματικά ο χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.

Επίσης, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η οδήγηση με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και ειδικά η προσπάθεια σύνταξης γραπτού μηνύματος, συμβάλλει στο να προσηλώνονται οι οδηγοί στην οθόνη του κινητού και όχι στο δρόμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

Σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, εισέρχεται σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος καλείται σήμερα στις 17:00, να συζητήσει και να αποφασίσει επί της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE