ΚΥΠΡΟΣ: Οι φορολογίες που καταργούνται το 2019 - Μειώνεται και η εισφορά για άμυνα

ΚΥΠΡΟΣ: Οι φορολογίες που καταργούνται το 2019 - Μειώνεται και η εισφορά για άμυνα

Με ρυθμούς ανάπτυξης πέραν του 3% θα κινηθεί η κυπριακή οικονομία την επόμενη τριετία, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενοι τομείς στους οποίους η Πολιτεία θα πρέπει να εστιάσει είναι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση, της οποίας η συνεισφορά στο ΑΕΠ πλησιάζει τη ναυτιλία, όπως και η έρευνα και η καινοτομία, ενώ απέρριψε τοποθετήσεις για ύπαρξη φούσκας στην οικονομία.

 

 
Παράλληλα, παρουσιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η βασική αρχή παραμένει ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός με την όποια υπεραπόδοση και τα όποια πλεονάσματα να χρησιμοποιούνται για τη μείωση του χρέους.
 
«Αυτή είναι η βασική αρχή, αυτή είναι η πολιτική μας και αυτή την πολιτική συνεχίζουμε», υπογράμμισε.
 
Όπως είπε, λόγω των κινήσεων στήριξης της συναλλαγής του Συνεργατισμού, το δημόσιο χρέος αναμένεται να ανέλθει στο 104% του ΑΕΠ, παρά τις εκτιμήσεις για άνοδο στο 110%, και το 2019 θα υποχωρήσει στο 97%.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Σε ηλικία 88 ετών, ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε σήμερα από τη ζωή, λίγες ώρες αφότου απευθύνθηκε για τελευταία φορά στους χιλιάδες πιστούς Καθολικούς, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ανήμερα το Πάσχα.

BEST OF TOTHEMAONLINE