Στην Κωνσταντινούπολη ο Ακιντζί για εγκαίνια αεροδρομίου

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ακιντζί για εγκαίνια αεροδρομίου

Στην Κωνσταντινούπολη μετέβη το πρωί  της Δευτέρας (29/10) ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος με πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμμετέχει στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της πόλης. Ο κ. Ακιντζί αναμένεται να επιστρέψει στα κατεχόμενα αύριο μετά το μεσημέρι.

Η πρώτη πτήση προς το εξωτερικό από το νέο αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου με προορισμό το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου. Στις 8 Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι πτήσεις προς τον δεύτερο προορισμό του εξωτερικού που θα είναι το Αζερμπαϊτζάν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το αεροδρόμιο έχει έξι αεροδιαδρόμους, χωρητικότητα 500 αεροσκάφη, 70.000 συνολικά θέσεις στάθμευσης και το χρόνο μπορεί να φιλοξενεί 200 εκ ταξιδιώτες.

Σε πρώτο στάδιο θα πραγματοποιούνται 5 αναχωρήσεις και 5 αφίξεις. Οι Τουρκικές Αερογραμμές (ΤΗΥ) θα πραγματοποιήσουν στις 31 Οκτωβρίου πτήσεις για Άγκυρα, την 1η Νοεμβρίου για Αντάλια, στις 2 Νοεμβρίου για Σμύρνη.

Για τα εγκαίνια του αεροδρομίου μετέβη στην Κωνσταντινούπολη και ο «υπουργός συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν.

Τα τ/κ ΜΜΕ επισημαίνουν ότι στα εγκαίνια παρευρίσκονται πολλοί αρχηγοί ξένων κρατών, όπως οι Προέδροι της Αλβανίας, της Κιργιζίας, του Κοσόβου, των Σκοπίων, της Μολδαβίας, του Πακιστάν, της Σερβίας, του Σουδάν, ο Εμίρης του Κατάρ, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και άλλοι Υπουργοί Εξωτερικών και κρατικοί αξιωματούχοι..

Σημειώνεται ιδιαίτερα η παρουσία του σε Άλαν Ντάνκαν, Υφυπουργού της Βρετανίας αρμόδιου για θέματα Ευρώπης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.